پس از اینکه معترضان از این مکانیسم برای پخش تصاویر به دیگر دارندگان آیفون استفاده کردند، اپل قابلیت اشتراکگذاری فایل بیسیم AirDrop را در آیفونهای چین محدود کرد. AirDrop امکان تبادل سریع فایل هایی مانند تصاویر، اسناد یا فیلم ها را بین دستگاه های اپل فراهم می کند. آخرین نسخه – iOS 16.1.1 که چهارشنبه منتشر شد – پنجره ای را که در آن کاربران می توانند فایل ها را از افراد غیر مخاطب دریافت کنند، در 10 دقیقه محدود می کند. گزینه های قبلی زمان مورد نظر را محدود نمی کردند. کاربران میتوانند انتخاب کنند که فایلها را از همه، هیچکس یا فقط از مخاطبینشان دریافت کنند.
اما غول فناوری مستقر در کوپرتینوی کالیفرنیا در گذشته به دلیل ایجاد تغییراتی در ویژگی های آیفون برای جلب رضایت دولت چین مورد انتقاد قرار گرفته است. در یک مثال، سازنده آیفون در سال 2019 به دلیل مخفی کردن ایموجی پرچم تایوان برای کاربران هنگ کنگ یا ماکائو گرم شد. همچنین برنامه های شبکه های خصوصی مجازی یا VPN ها را که معمولاً برای دور زدن فایروال اینترنت کشور استفاده می شوند، حذف کرد. بسیاری از خدمات خود اپل در چین – بزرگترین بازار گوشی های هوشمند جهان – از جمله Apple TV+، iTunes Store، پادکست های پولی، Apple Books و Apple Arcade نیز غیرقابل دسترسی هستند.
اپل در مورد دلیل ارائه این تغییر در چین توضیحی نداد، اما گفت که قصد دارد تنظیمات جدید AirDrop را در سال آینده به صورت جهانی عرضه کند. این شرکت گفت که ایده این است که به اشتراک گذاری فایل های ناخواسته را کاهش دهد.
پس از انقضای مدت 10 دقیقه، سیستم به حالتی برمیگردد که در آن فایلها فقط از مخاطبین قابل دریافت هستند. این بدان معنی است که افراد نمی توانند بدون فعال کردن فعال این ویژگی در چند دقیقه قبل، انتقال AirDrop را از یک غریبه دریافت کنند. این کار را برای هر کسی که به دنبال توزیع محتوا و دسترسی به افراد به شیوه ای محتاطانه است دشوارتر می کند.
ویژگی AirDrop از زمان معرفی آیفون با iOS 7 در سال 2013 بحثبرانگیز بوده است، زیرا در تنظیمات خارج از چین نیز بهطور نامناسبی از آن استفاده میشود. در سال گذشته گزارشهای متعددی مبنی بر تاخیر یا لغو پروازها به دلیل ارسال تهدیدات تروریستی دروغین یا تصاویر مستهجن از سوی مسافران هواپیما برای سایر افراد در هواپیما گزارش شده است.
اپل این تغییر را به AirDrop در آیفون های فروخته شده در چین انجام داد. این تغییر پس از آن صورت گرفت که معترضان در این کشور از این سرویس برای پخش پوسترهای مخالف شی جین پینگ و دولت چین استفاده کردند. استفاده از AirDrop برای دور زدن سانسور آنلاین شدید چین در سه سال گذشته به خوبی مستند شده است و اخیراً مجدداً برجسته شده است.