ستارگان تازه شکل گرفته دزدان صحنه در این تصویر از دوربین مادون قرمز نزدیک وب (NIRCam) هستند. این گویهای قرمز روشن هستند که معمولاً دارای سنبلههای پراش هستند و بیرون یکی از ستونهای غبارآلود قرار دارند. هنگامی که گره هایی با جرم کافی در ستون های گاز و غبار ایجاد می شود، آنها تحت نیروی جاذبه خود شروع به فروپاشی می کنند، به آرامی گرم می شوند و در نهایت ستاره های جدیدی را تشکیل می دهند.
دیدگاه جدید وب از ستون های آفرینش، که برای اولین بار با تصویربرداری تلسکوپ فضایی هابل ناسا در سال 1995 مشهور شد، به محققان کمک می کند تا مدل های خود را از شکل گیری ستارگان با شناسایی تعداد بسیار دقیق تر ستاره های تازه تشکیل شده، همراه با مقادیر گاز، بازسازی کنند. و گرد و غبار در منطقه با گذشت زمان، آنها شروع به ایجاد درک روشن تری از چگونگی شکل گیری و انفجار ستاره ها از این ابرهای غبارآلود طی میلیون ها سال خواهند کرد.
تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا منظرهای سرسبز و با جزئیات بسیار برجسته از ستونهای آفرینش را که در آن ستارگان جدید درون ابرهای متراکم گاز و غبار در حال شکلگیری هستند، به تصویر کشیده است. ستونهای سهبعدی شبیه صخرههای باشکوه به نظر میرسند اما بسیار نفوذپذیرتر هستند. این ستونها از گاز و غبار خنک بینستارهای تشکیل شدهاند که در مواقعی در نور نزدیک به فروسرخ نیمه شفاف به نظر میرسند.
در مورد آن خطوط مواج که شبیه گدازه در لبه های برخی از ستون ها هستند، چطور؟ اینها پرتابهایی از ستارههایی هستند که هنوز در داخل گاز و غبار در حال شکلگیری هستند. ستارگان جوان به طور دوره ای جت های مافوق صوت را که مانند این ستون های ضخیم با ابرهای مواد برخورد می کنند، پرتاب می کنند. این گاهی اوقات منجر به ضربه های کمانی نیز می شود، که می تواند الگوهای موجی مانند یک قایق هنگام حرکت در آب ایجاد کند. درخشش زرشکی از مولکول های هیدروژن پرانرژی ناشی از جت ها و شوک ها ناشی می شود. این در ستون دوم و سوم از بالا مشهود است – تصویر NIRCam عملاً با فعالیت آنها تپش مییابد. سن این ستاره های جوان تنها چند صد هزار سال تخمین زده می شود.
این صحنه برای اولین بار توسط هابل در سال 1995 تصویربرداری شد و در سال 2014 دوباره مورد بازبینی قرار گرفت، اما بسیاری از رصدخانه های دیگر نیز عمیقاً به این منطقه خیره شده اند. هر ابزار پیشرفته جزئیات جدیدی را در مورد این منطقه که عملاً مملو از ستاره است به محققان ارائه می دهد.
تلسکوپ فضایی جیمز وب برترین رصدخانه علوم فضایی جهان است. وب اسرار منظومه شمسی ما را حل خواهد کرد، به جهان های دور در اطراف ستاره های دیگر نگاه خواهد کرد و ساختارها و منشاء اسرارآمیز جهان و مکان ما در آن را بررسی خواهد کرد. وب یک برنامه بین المللی است که توسط ناسا با شرکای خود، ESA (آژانس فضایی اروپا) و CSA هدایت می شود.
این تصویر کاملاً برش خورده درون سحابی عظیم عقاب قرار دارد که در فاصله 6500 سال نوری از ما قرار دارد.
اگرچه ممکن است به نظر برسد که نور مادون قرمز نزدیک به وب اجازه داده است تا از میان ابرها عبور کند و فواصل کیهانی زیادی را فراتر از ستون ها آشکار کند، اما هیچ کهکشانی در این نما وجود ندارد. در عوض، ترکیبی از گاز و غبار نیمهشفاف که به عنوان محیط بینستارهای در متراکمترین بخش قرص کهکشان راه شیری شناخته میشود، دید ما را از جهان عمیقتر مسدود میکند.