در همین حال، روهیت کومار سینگ، وزیر امور مصرف کنندگان، گفت که این وزارتخانه یک حرکت ویژه “Lok Adalat” و “Grahak Madyastata Samadhan” برای حل و فصل پرونده های معلق برگزار کرد و چنین اقداماتی در آینده ادامه خواهد یافت.
پیوش گویال، وزیر غذا و امور مصرفکنندگان، روز شنبه مجموعهای از ابتکارات جدید، از جمله حق تعمیر پورتال و یک برنامه تلفن همراه NTH را راهاندازی کرد و محل جدیدی از مرکز ملی کمک به مصرفکنندگان را در پایتخت ملی افتتاح کرد.
وی گفت: “در یک بازه زمانی کوتاه شش ماهه، ما دو برابر پرونده های در حال رسیدگی را افزایش داده ایم. حدود 90000 پرونده در حال رسیدگی (بین ژوئیه تا نوامبر سال جاری) رفع شد.” در دوره سال گذشته حدود 38000 پرونده در حال رسیدگی توسط دادگاه های مصرف کننده حل شد.
بر اساس قانون حمایت از مصرف کننده، شکایت باید ظرف 90 روز پس از ثبت آن و در مدت 150 روز هر جا که نیاز به مدرک کارشناسی باشد، رسیدگی شود.
گویال گفت که در روزهای آتی رسیدگی به پرونده های معلق و رفع معوقات افزایش خواهد یافت.
رئیس NCDRC، RK Agrawal، گفت: “هیچ کس انتظار ندارد که یک پرونده یک شبه تصمیم گیری شود. با این حال، زمانی که زمان واقعی برای از بین بردن پرونده بسیار بیشتر از طول عمر مورد انتظار آن باشد و یک سوال در مورد کارایی و کارایی کمیسیون مصرف کنندگان مطرح شود، مشکل ایجاد می شود. ” زمانی که قانون دستور رسیدگی سریع به پروندهها را میدهد، تأخیر چندین ساله در تصمیمگیری پروندهها همیشه «انگ» را متوجه او میکند که کمیسیونها در قانون سال 86 برای آن تشکیل شدهاند، و نیاز به بررسی دارد. دلایل تاخیر
سینگ با صحبت در مورد چالشهای آینده پیش روی مصرفکنندگان به دلیل پیشرفت فناوری، گفت که نسخه متا، الگوهای تاریک در تبلیغات، و تبلیغات ممنوعه در رسانههای اجتماعی جنبههایی هستند که این بخش باید چشمانداز نظارتی را برای محافظت از منافع مصرفکننده و ایمنسازی آن تجزیه و تحلیل کند.
وی پیشنهاد کرد: هر جا که تعلیق بیش از 4000 پرونده باشد، برای رفع معوقات باید دستور قانونی برای داشتن نیمکت های اضافی رعایت شود.
همهگیری COVID-19، افزایش موارد به دلیل افزایش آگاهی مصرفکننده، عدم کارکرد کمیسیون مصرفکننده، کمبود زیرساخت، نیروی انسانی و منابع مالی، تعویقهای غیرضروری، دامنه درخواستهای متعدد – برخی از دلایل پشت سرگذاشتن پروندههای انبوه هستند. او گفت.
آگراوال همچنین گفت که تعلیق در کمیسیون ملی مصرف کننده نیز چشمگیر نیست زیرا پرونده های معلق در 16 دسامبر 22896 بوده است.
او تاکید کرد که 3T – فناوری، آموزش و شفافیت – به دستیابی به آگاهی بیشتر مصرف کننده و خدمات بیشتر به مصرف کنندگان کمک می کند.
او گفت: «این نشان میدهد که کمیسیونهای مصرفکننده نتوانستهاند انتظارات مصرفکنندگان را برآورده کنند و در واقع برای تحقق اهدافی که برای آن وضع شدهاند تحت فشار شدید قرار گرفتهاند».
این طرح ها به مناسبت روز ملی مصرف کننده راه اندازی شد. سادوی نیرانجان جیوتی، وزیر امور مواد غذایی و مصرف کنندگان، روهیت کومار سینگ، وزیر امور مصرف کنندگان، رئیس کمیسیون ملی رسیدگی به اختلافات مصرف کننده (NCDRC) RK Agrawal نیز در این رویداد حضور داشتند.
از جمله، او همچنین پیشنهاد داد که موضوعات مشابه یا مرتبط، اعطای حداقل استقلال مالی محدود به کمیسیونهای مصرفکننده، کاهش تعویقهای غیرضروری در کنار رعایت اصول عدالت طبیعی و قضاوت از طریق محاکمههای خلاصه.
او گفت که توانمندسازی مصرف کننده یکی از ویژگی های مهم یک هند توسعه یافته خواهد بود و خواستار حفظ مصرف کنندگان در مرکز همه ابتکارات است.
آگراوال، با این حال، گفت که این عقب ماندگی را نمی توان بدون قدرت اضافی از بین برد، به ویژه هنگامی که تشکیل پرونده ها احتمالاً افزایش می یابد و در سال های آینده کاهش نمی یابد.
673 کمیسیون مصرف کننده در کشور وجود دارد.
گویال همچنین گفت که وزارت او تلاش میکند تا آنچه را که نخستوزیر بیان کرده است – همگرایی، ظرفیتسازی و تغییرات آب و هوایی – برای آسانتر کردن زندگی مصرفکنندگان و ارتقای سهولت انجام کسبوکار.
وی گفت که دولت های ایالتی باید از قبل برای پرکردن جای خالی رئیس جمهور و اعضا اقدام کنند و همچنین برای پرهیز از تاخیر در انتصابات، هیئتی از نامزدها را برای پر کردن جای خالی آینده حفظ کنند.
آگراوال گفت که میزان رسیدگی به شکایات در کمیسیون مصرف کنندگان به طور متوسط 89 درصد بوده است. از زمان آغاز به کار کمیسیون مصرف کنندگان، هنوز تعداد 6.24 میلیون پرونده در 16 دسامبر وجود دارد.
همچنین یادداشت تفاهمی بین اداره امور مصرف کنندگان و IIT (BHU) امضا شد، بنارس همچنین برنامه ظرفیت سازی کمیسیون های مصرف کننده را راه اندازی کرد.
در پورتال «حق تعمیر»، تولیدکنندگان دفترچه راهنمای جزئیات محصول را با مشتریان به اشتراک میگذارند تا بتوانند به تنهایی و توسط اشخاص ثالث تعمیر کنند، نه اینکه به تولیدکنندگان اصلی وابسته باشند. در ابتدا تلفن های همراه، الکترونیک، کالاهای بادوام مصرفی، خودرو و تجهیزات کشاورزی پوشش داده می شود.
سادوی نیرانجان جیوتی، وزیر دولت در امور مواد غذایی و مصرف کنندگان گفت: این نشانه خوبی است که روند رسیدگی به پرونده های مصرف کنندگان در حال کاهش است که به مصرف کنندگان اطمینان می دهد که به عدالت خواهند رسید.
گویال در سخنانی به مناسبت روز ملی مصرف کننده با موضوع «خلاصه مؤثر پرونده ها در کمیسیون مصرف کننده» از کمیسیون های مصرف کننده به دلیل خلع ید از تعداد بیشتر پرونده های معلق در شش ماه گذشته تقدیر کرد و نسبت به رفع انباشت پرونده ها در سراسر کشور ابراز اطمینان کرد. .